Vakdrogist StouthartGezonde huid

Gezonde huid

De huid is ons grootste orgaan en de eerste verdedigingslinie tegen schadelijke invloeden uit je omgeving. De barrièrefunctie van je huid zorgt ervoor dat niet alles van binnen naar buiten kan en ook niet andersom. Het kan zijn dat de barrièrefunctie niet optimaal is kan dat reacties geven. Contacteczeem en schimmel zijn voorbeelden daarvan.

Verder beschermt je huid tegen oververhitting , onderkoeling of uitdroging . Je huid heeft oppervlakte van 1,5 tot 2 vierkante meter en weegt zo’n 15 tot 20 kg. Elke vier weken vernieuwt de huid zichzelf. Je huid verouderd door invloed van zonlicht. Bekijk je billen maar eens in de spiegel. Dan kun je ziet wat zonlicht met je huid doet. Zonlicht is wel belangrijk voor je huid. Je maakt in je huid, onder invloed van zonlicht vitamine D.

Als zaken in je lichaam niet in balans zijn, kun je dat goed zien aan je huid. Als je lever het niet goed doet, word je geel, als je verbrand, word je rood. Daarom is het belangrijk om te kijken wat de oorzaak van huidprobleem. Heb je bijvoorbeeld last van gordelroos, kun je beter geen chocolade en champignons eten. Heb je last van schimmels, smeer dan iets op de schimmel, maar gebruik ook een product wat je schimmelweerstand kan verbeteren. We kijken niet alleen naar de buitenkant.

We hebben veel producten die kunnen helpen de barrièrefunctie van je huid te verbeteren en problemen op te lossen. Zowel van buitenaf als van binnenuit.

Zonnebescherming

De ene zonnecrème is de andere niet. Er zijn zoveel verschillende soorten zonnecrèmes omdat elke huid iets anders vraagt. Hoe lichter je huid, hoe meer bescherming je nodig hebt. Het kan ook zijn dat je niet goed reageert op crèmes, of dat je snel verbrand of last hebt van zonneallergie. We hebben voor elk wat wils, zoeken goed uit wat de beste zonnebescherming voor jou is en je mag testen.

(Water)wratten en Kalknagels

Je hebt er echt helemaal niets aan en je komt er vaak niet snel vanaf. Met name kalknagels verdienen veel aandacht. Een kalknagel ontstaat doordat je schimmelweerstand te laag is. Dan kunnen de schimmels zich ontwikkelen. Een wrat ontstaat door een virus. Waterwratjes ontstaan ook door een virus en heeft ook te maken met een verminderde barrièrefunctie van de huid. Er zijn producten die de blaasjes laten uitdrogen en om de barrièrefunctie van de huid te herstellen.