Vakdrogist StouthartMondverzorging

Mondverzorging

Een gezonde en frisse mond is veel belangrijker voor onze gezondheid en ons levensgeluk, dan veel mensen weten. Op de eerste plaats is een gezonde en frisse mond belangrijk om goed te kunnen eten, praten en lachen, en ook om dichtbij anderen te kunnen zijn.

Mondverzorging

Je hoeft alleen om de tanden de flossen en te raggen die je graag wil behouden. Dat zegt mijn tandarts en daar is geen woord van gelogen. En omdat er geen opening tussen tanden gelijk is hebben we enorm veel verschillende stokers, raggers, borstels, flos, tape, schrapers en brugnaalden.

Ook als je tanden niet allemaal meer echt zijn kun je bij ons terecht.

Naast kleefmiddelen voor je gebit, hebben we ook speciale pasta’s om prothesen schoon te houden en te verzorgen. Met kroon en brugonderhoud kunnen we je ook helpen.

Tandplak verwijder je het beste met een elektrische tandenborstel. Maar als je liever met echte armkracht poetst, is het belangrijk een zachte borstel te gebruiken. Die hebben we in alle soorten en maten.

Tandpasta

De ene tandpasta is de andere niet. Daarom hebben we veel verschillende soorten niet alledaagse tandpasta’s. Met of zonder fluor, extra mild voor tandvlees of juist voor ontstoken tandvlees, voor jong en oud, beugels of kunstgebitten.

Kortom, alles voor een schone mond in huis.

Mondproblemen

Met een gezonde mond voorkom je het risico op longontsteking, hart- en vaatziekten. Bij mensen met suikerziekte kan een goede mondverzorging helpen voor een goede bloedsuikerspiegel. Goed kunnen kauwen is belangrijk is voor het denkvermogen en geheugen. Dat komt doordat kauwen de doorbloeding van de hersenen stimuleert.

Aften, droge mond, mondbranden, ontstoken tandvlees, gevoelige tanden, schimmels of slechte adem, daar kun je maar beter geen last van hebben. Mocht dat wel het geval zijn, dan hebben wij remedies. Of door het oplossen van een disbalans, of door het genezingsproces te ondersteunen.

Wij verkopen mondproducten van de volgende merken: