Vakdrogist StouthartVoedingssupplementen

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen; zin of onzin?

Vitaminen, mineralen, eiwitten, vetzuren en vezels zitten in onze voeding en het kan zijn dat je deze stoffen niet of onvoldoende binnen krijgt. Dat kan komen doordat je niet voldoende juiste voedingsmiddelen eet, door medicijngebruik of doordat je veel van je lichaam vraagt.

Wat zijn vitaminen, mineralen en spoorelementen?

Vitaminen, mineralen en spoorelementen hebben meer overeenkomsten dan verschillen. Alle drie zijn bij veel processen in ons lichaam onmisbaar. Het zijn bijvoorbeeld haakjes die voedingsstoffen in cellen trekken, slijmvliezen vet houden en haren stevig maken. Vitaminen zijn organische stoffen en komen uit de levende natuur. Mineralen en spoorelementen zijn anorganisch en komen uit de dode natuur. Vitaminen kunnen door sommige planten en dieren gemaakt worden. Mensen maken zelf vitamine D en B3 aan. Mineralen en spoorelementen nemen planten op uit de aarde, mens en dier uit voeding en water.  Van mineralen heb je veel meer nodig dan van spoorelementen. Zo heb je dagelijks veel meer van het mineraal magnesium en calcium nodig dan van spoorelement jodium en chroom.

Kwaliteit van groenten en fruit

Als je gezond en duurzaam wil eten, eet dan volgens de schijf van vijf. Daarin staat bijvoorbeeld dat je dagelijks 200 gram groenten en 2 stuks fruit moet eten. Doe jij dat ook? Bijna niemand precies volgens de schijf van vijf en als je dat wel doet, dan is deze minder rijk aan voedingsstoffen dan vroeger. De grond is armer geworden, fruit wordt niet rijp geoogst, er worden bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruik. Veel groenten worden industrieel gekweekt waarbij kilo’s belangrijker zijn dan kwaliteit. En twee keer per week vette vis, is voor veel mensen kibbeling met saus.

Extra behoefte

Dan kunnen er nog omstandigheden zijn waardoor het moeilijker is om via je voeding alle benodigde voedingsstoffen aan te vullen. Bijvoorbeeld als je veel sport, stress hebt, zwanger bent, medicijnen gebruikt, weinig in de zon zit en een eenzijdig voedingspatroon hebt. Dat zijn voorbeelden van situaties waarbij extra vitaminen, mineralen, eiwitten en vetzuren een broodnodige aanvulling kunnen bieden.

Vakdrogist Stouthart heeft een enorm assortiment voedingssupplementen. Een voedingssupplement kan een evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl niet vervangen. Samen met jouw bepalen we welke vitamine, mineraal of vetzuur je nodig hebt om je op en top te voelden en een gezonde conditie te behouden.

Webshop

We helpen je graag in onze winkel in Woerden. Je kan onze toppers bestellen in onze WEBSHOP