Vakdrogist Stouthart

COVID-zelftest

COVID-zelftest
Je mag nu thuis testen op Covid-19. Al onze zelftesten hebben een ontheffing gekregen van het ministerie van VWS voor gebruik door consumenten. Je mag dus vanaf nu thuis, op school of op het werk zelf testen of je Covid-19 hebt. De swab hoeft maar 2cm de neus in en na 15 minuten weet je de uitslag. De test van FLOWFLEX komt met een heldere gebruiksaanwijzing.
Deze test kan ook worden ingezet als preventieve screeningstest, dus ook als er nog geen klachten zijn. Bijvoorbeeld als je inzicht wilt hebben of je zelf besmettelijk bent bij een bezoek of omgang met een kwetsbaar iemand. Klik op deze link voor een instructiefilm.

Je hoeft niet ongerust te zijn dat je de test niet goed afgenomen hebt: de testen hebben een controlestreepje bij juist gebruik. Verder werkt het vergelijkbaar met een zwangerschapstest: je doet de swab in de vloeistof en drupt deze op een staafje waarop binnen tien minuten de uitslag verschijnt. De kit bevat alle benodigdheden om de test af te nemen.
Een zelftest test kost €4,99

 

Betrouwbaarheid van de ZELFTEST: Als een test positief is betekent dat je besmet bent.
De sensitiviteit is 97,1%. Dat wil zeggen dat van de 100 mensen die WEL met COVID-19 besmet zijn, met deze test ongeveer 3 persoon negatief getest worden, terwijl ze toch positief zijn.
De specificiteit is 99,5%  Dat wil zeggen dat van de 200 mensen die NIET met COVID-19 besmet zijn, 1 personen negatief getest wordt en toch positief is.

DISCLAIMER:
Een COVID-sneltest biedt nooit 100% zekerheid op een betrouwbaar resultaat. Er is een kleine zogenaamde foutmarge, waarbij de test een vals-negatieve of vals-positieve uitslag kan geven. Aan de uitslag van een test kunt u dan ook geen rechten ontlenen. Vakdrogist Stouthart VOF is niet aansprakelijk voor eventuele directe of indirecte schade die verband houdt met de door haar verstrekte informatie, het afnemen van de COVID-19 sneltest en/of de uitslag daarvan. In het bijzonder is Vakdrogist Stouthart VOF niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die voortvloeit uit een onjuist of foutief testresultaat.